Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 4 MEI

Bij snelheidscontroles in Ronse de afgelopen dagen zijn 103 chauffeurs geflitst. Het flitstoestel stond op verschillende plaatsen. In de Engelsenlaan en Zandstraat reden 1 op 10 te snel, de hoogst gemeten snelheid in de Engelsenlaan was 81 i.p.v. 50 en 105 km per uur in de Zandstraat, waar 70 is toegestaan.

In onze reeks de terrassen weer open op 8 mei zijn we vandaag te gast in Den Arend in Etikhove :     

Deze meimaand is bedevaartsmaand in Kerselare. Velen komen te voet naar een viering in de Onze Lieve Vrouwekapel. Maar door corona kan een viering enkel buiten met vijftig stoelen en een altaar. Daarom werd een viering op video opgenomen en die is beschikbaar op http://www.kerselare.be

In Kluisbergen hebben 32 bewoners van de Bolster hun intrek genomen in een nieuw gebouw aan de Oudenaardebaan. Het gaat om 32 volwassen bewoners met een verstandelijke beperking of een niet-aangeboren hersenletsel. Hun huidige gebouw zal gerenoveerd worden.

In Ronse zullen ook aan het bedevaartsoord van Onze-Lieve-Vrouw ten Wittentak vieringen georganiseerd worden. Dat kan buiten voor 50 personen, de nieuwe banken op het voorplein zullen dus goed van pas komen.

©VlaamseArdennen1