Nieuws

NIEUWS 6 NOVEMBER

De Scouts van de Ridders van de Fiertel in Ronse hebben hun jaarlijkse bakmarathon achter de rug. Ze hebben zowat 16.000 wafels gebakken, tussen vrijdagavond en vanmorgen. Dan zijn de laatste wafels verpakt. Er is non-stop gebakken met bijna 30 wafelijzers: twee nachten en één dag. De scouts gaan de wafels nu verkopen in en om de stad. Scouting Durendael heeft dan weer pannenkoeken gebakken: 9600, ofwel de postcode van Ronse.

Inwoners van Woretegem-Petegem kunnen mee investeren in zonnepanelen op gebouwen van de gemeente. Zo komen er 54 panelen op de feestzaal, 24 op het OCMW-gebouw en de werkplaats, en op sporthal De Ruffel komen zelfs 168 zonnepanelen. Coöperatieve Stroomvloed gaat de investering mee in goeie banen leiden. Er is daarover eind deze maand trouwens een infovergadering.

*Er is vanaf morgen wellicht veel verkeershinder in de Ninoofsesteenweg in Ronse. Tussen de industriezone en Mahautveld start de aanleg van een nieuw perron aan de bushalte, aan beide kanten. De handelaars blijven wel bereikbaar, maar er staan tijdelijke verkeerslichten en er geldt ook een snelheidsbeperking. De werken duren normaal tot half december.