Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 6 MEI

In het AZ van Oudenaarde worden momenteel 16 covid patienten verzorgd. Eén van hen ligt op intensieve zorgen. Volgens de directie hoeven patiënten geen dringende zorgen uit te stellen en is het veilig om naar het ziekenhuis te komen. Wel is er nog altijd een bezoekverbod voor de afdeling inwendige ziekten. Dat geldt zeker tot zondag.

Bij een controle van de Vlaamse Belastingsdienst en de politie werd 1 voertuig in beslag genomen. De eigenaar had een openstaande schuld van meer dan 3000 euro. Eén chauffeur rond onder invloed van drugs, en andere had cannabis bij. Er waren ook nog boetes voor gsm-en achter het stuur, het niet dragen van de veiligheidsgordel, niet gekeurde voertuigen en voor een valse nummerplaat.

In onze reeks de terrassen weer open op 8 mei zijn we vandaag te gast bij Brasserie Goldy in Oudenaarde.

Een man uit Wevelgem is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van zes maanden effectief en een geldboete van 8000 euro. De man die een voormalige celgenoot kwam bezoeken in de gevangenis van Oudenaarde had tevens 6,7 gram cannabis bij. Volgens de man was het een verrassing voor de celgenoot.

Als het van Vooruit afhangt moet je ook in Ronse buiten kunnen trouwen. Dat geeft koppels de mogelijkheid om in deze coronatijden, meer mensen uit te nodigen op de ceremonie. De dienst Burgerzaken bekijkt op dit ogenblik meerdere opties. Er moet een oplossing komen zodat het iets extra geeft aan het huwelijk, ook als straks corona voorbij is.

In onze reeks de terrassen weer open op 8 mei trok Filip Schamp naar Ter Paemele in Oudenaarde :      

In Domein De Ghellinck in Wortegem-Petegem kan je de hele maand mei, de beweegbank uitproberen. Het gaat om een combinatie van een klassieke zitbank en een bewegingstoestel. Ouderen als jongeren kunnen er op een snelle en eenvoudige manier meer door bewegen. Via een QR code kunnen gebruikers hun ervaring delen. Ondermeer op basis daarvan zal beslist worden of de beweegbank al dan niet blijft staan.

©VlaamseArdennen1