Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 6 APRIL

Het circulatieplan in Bevere wordt met een week uitgesteld. Door het natte weer konden de wegmarkeringen niet tijdig aangebracht worden. Het nieuwe circulatieplan voor Bevere en het station zal op 11 april starten, laat mobiliteitsschepen Peter Simoens weten.

Bij het weghalen van een stookolietank in een woning in de Nijverheidsstraat in Ronse is brand uitgebroken. Door slijpwerken vatte de tank vuur in de kelder van de woning. De brandweerkorpsen van Ronse en Kluisbergen hadden het vuur snel onder controle. De rest van de woning bleef onbeschadigd.

Oudenaarde verliest een grote madame. Maandagavond is Francine Collaert gestorven op 79 jarige leeftijd. Ze baatte tot 10 jaar geleden het legendarische Café Sparta uit in de Kortrijkstaart in Bevere, samen met haar man Paul Devreese. Francine en Paul waren graag geziene dorpscafé-uitbaters in Oudenaarde. Sinds een jaar of twee verbleef het onafscheidelijke koppel in het woonzorgcentrum in Eine. Francine laat Paul, zoon Tom en kleinzoon Arne na.

In Ronse is op de Ninoofsesteenweg een tractor tegen een vrachtwagen gereden. De tractor raakte van de weg af en botste tegen een vrachtwagen waarop een kraan gemonteerd was. De tractor ging over de kop en brak middendoor. De chauffeur werd met lichte verwondingen naar het AZ Glorieux overgebracht. De Ninoofsesteenweg werd een tijdlang afgesloten om puin te ruimen.

Op paasmaandag 18 april organiseert Natuurpunt Vlaamse Ardennen haar ‘Vlaamse Ardennendag’. Tijdens de wandeling van een vijftal kilometer in het Hotondbos in Zulzeke staan de wilde hyacinten centraal. De wandeling start aan de Hotondmolen om 14u.

©VlaamseArdennen1