Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 23 SEPTEMBER

Het internaat van het GO! MPI ’t Craeneveld in Eine gaat dan mogelijk toch niet dicht. Volgens Vlaams Minister Hilde Crevits worden geen bijkomende verplichte normen opgelegd. Maar zegt de directie dat is niet wat het kabinet vertelde tijdens overlegvergaderingen. De directie gaat zich nu verder informeren, mogelijk kwam het besluit er op basis van foute informatie.  

Eind augustus 2025 wordt Ronse de gaststad voor het wereldkampioenschap para-cycling. Para-cycling kent vier disciplines. Naast de tweewielers, zijn er ook de driewielers, de tandems en handbikes. De organisatie loopt in samenwerking met de vzw Isomundo.

De herstelling van de verkeerslichten in het centrum van Bevere zal pas op 27 september gebeuren. De verkeerslichten op het kruispunt van de Bevere- en Gentstraat zijn sinds 16 september defect. De herstelling door een externe firma kan ten vroegste op 27 september gebeuren.

De stad Oudenaarde gaat op zoek naar verenigingen en handelaars om een chalet uit te baten op de Kerstmarkt. Er is plaats voor 30 chalets op het evenementenplein op de Markt. De chalet moet wel een minimum aantal dagen open zijn. Een online formulier zal vanaf maandag beschikbaar zijn via de website van de stad.

De 13 jarige Ziggy De Bruyne uit Ronse is afgelopen weekend in Pamel Belgisch kampioen motorcross geworden bij de nieuwelingen 85cc. Afgelopen zomer won hij ook al de Oost-Vlaamse titel. Ziggy gaat zich nu focussen op de reeksen juniores 85cc of aspiranten 125cc.

©VlaamseArdennen1