Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 30 OKTOBER

Vanaf vandaag is de bezoekregeling in het AZ Glorieux in Ronse opnieuw verstrengd. Er geldt opnieuw een algemeen bezoekverbod, al zijn er enkele uitzondering voorzien, voor oa de materniteit en pediatrie. Alle uitzonderingen staan te lezen op https://www.azglorieux.be/nl/nieuws/

In Ronse moet Utexbel tegen ten laatste 15 december stoppen met het lozen van afvalwater in het oppervlaktewater. Dat heeft het departement Omgeving beslist na een inspectie. Normaal moet Utexbel lozen op een riolering naar een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Maar Aquafin  is nog niet uitgerust om dit afvalwater te verwerken.

Het mannenkoor Tebasco Oudenaarde is op het Stadhuis ontvangen. Het koor viert immers haar zestigste verjaardag.  Ook oud-leden van ‘Oudenaardse Zang Vereniging’ waren aanwezig, want zo heette Tebasco vroeger.

Volgende week start de renovatie van de Tissenhovemolen in Mater. De molen is minstens 450 jaar oud en is één van de oudste windmolens van het land. Donderdag zal het hele molenhuis van de staak gehaald worden. De restauratie van de molen zal een goeie 350.000 euro kosten, waarvan de helft betaald wordt door de Vlaamse Overheid.

Ook de Wortegem-Petegem wil de volledige oppositie een referendum over een mogelijke fusie. Eerder maakte de meerderheid dit al bekend. In Wortegem-Petegem willen dus zowel oppositie als meerderheid dat de bevolking inspraak krijgt in een mogelijke fusie met Oudenaarde, Kluisbergen en Kruisem. Maar eerst is het nu wachten op de resultaten van een haalbaarheidsstudie.

©VlaamseArdennen1