Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 29 OKTOBER

In Mullem werd de N60 gisteren gedeeltelijk afgesloten, na het kantelen van een aanhangwagen. Dat gebeurde net voorbij de tunnel richting Oudenaarde. Een bestuurder van een terreinwagen verloor de controle toen de zwaar geladen aanhangwagen begon te slingeren. De aanhangwagen is gekanteld en de lading kwam deels op de rijweg.

Nu maandag 1 november wordt op de oude begraafplaats in Ronse aan de Engelsenlaan Reveil 2021 gehouden. Van 15 tot 17u krijg je er uitleg bij bijzondere grafzerken door een stadsgids. Tussen 17 en 18u is er ruimte voor muziek en bezinning.

De brandweer van Ronse is gisteren rond halfzes uitgerukt naar de top van de Kruisberg. Er werd een gitzwarte rook gemeld die kwam uit de verlaten herberg Châlet de la Cruche.  Uiteindelijk bleek het te gaan over een stofwolk die vrijkwam bij de sloop van de schoorsteen.

Bij de politie van Ronse wordt vanaf morgen de normale dienstverlening terug hernomen. Het onthaal in het politiecommissariaat in de Politiekegevangenenstraat zal weer toegankelijk zijn. Dat onthaal was de afgelopen dagen gesloten door coronabesmettingen in het korps. Het had geen invloed op de mobiele permanentie.

De Stad Oudenaarde toont het voorlopig plan voor de heraanleg van de centrale begraafplaats in Eine. De stad vraagt nu de mening van de bewoners. Ook zij kunnen bepalen hoe begraafplaats Meulewal er zal uitzien. Sinds 1977 gebeuren alle begrafenissen in Oudenaarde op de 10.7 ha grote Meulewal in Eine.

©VlaamseArdennen1