Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 3 JANUARI

We zitten in de laatste rechte lijn naar 8 januari. Dan wordt een afgeslankte Zotte Zaterdag in Ronse gevierd. De Koningswagen, met Koning en Koningin zal door de straten van Ronse rijden. Al wie het wil kan de bommelvlag ophangen. Er is dit jaar ook de medaille en de pin. De medaille is een ontwerp van kunstschilder Paul Boonaert, de pin werd door Hubert De Doncker ontworpen. In afwachting van zaterdag kan je de Bommelssfeer proeven via Bommels Radio 92.5 FM

In de kerk Huise is er sinds kerstdag elke avond een bijzonder lichtspektakel. Twee kunstenaars maken elke avond met duizenden theelichtjes en kaarsen een viertal creaties. Er is zelfs mogelijkheid om te waken bij de lichtjes en te overnachten in de kerk. Het lichtspektakel is er elke avond tot 6 januari.

Almaar meer verenigingen hebben in 2021 beroep gedaan op de Oost-Vlaamse Voedselbank. Het aantal organisaties die kwamen aankloppen steeg met 20 procent. Dat heeft met de coronacrisis te maken, maar ook met de fel gestegen energieprijzen. Mensen die op de rand van de armoede leven, hebben hierdoor sneller hulp nodig.

Vannacht is in Bevere ingebroken in een voertuig. De daders werden op heterdaad betrapt en konden vluchten in een Peugeot 508 met grijze kleur. Er waren 4 daders elk met een mondmasker. Wie meer info kan geven of iets verdachts gezien heeft kan kontakt opnemen met de politie.                                                

©VlaamseArdennen1