Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 3 JANUARI

De laatste proefopstelling van de verkeersregeling in Bevere zal de definitieve worden, op 1 aanpassing na : de Jozef Braetstraat wordt terug tweerichtingsverkeer. Na maanden van bijsturen lijkt deze de beste oplossing te bieden voor de mobiliteit. Toch konden niet alle knelpunten weggewerkt worden.

In Ronse wordt 1 op de drie jobs in de industrie ingevuld door een Waal. Dat blijlkt uit onderzoek van de KU Leuven. In de administratie is dat 13% en in de ondersteunende diensten 15% van de jobs, deze percentages zijn hoger dan in de rest van Vlaanderen.

De brandweer van Ronse heeft gisteren een brand in een schrijnwerkerij in Elzele moeten blussen. Deze is gelegen nabij de dorpskern. Een voorbijganger kon de hulpdiensten snel verwittigen, waardoor de schade beperkt bleef.

PVDA Ronse wil een noodplan voor de ouderenzorg. Woonzorgcentrum De Linde is door het Agentschap Zorg en Gezondheid onder verhoogd toezicht geplaatst. En PVDA Ronse wil dat de stad zich voorbereidt op een mogelijke sluiting, het slechts mogelijke scenario. De Stad heeft De Linde enkele  maanden geleden overgedragen aan Zorggroep Eclips.

Oudenaarde krijgt van de Vlaamse Overheid een subsidie van 247.000 euro om de collectie wandtapijten nog nadrukkelijker in de belangstelling te brengen. Dat zal gebeuren door een digitale belevingstool, die nog moet ontwikkeld worden.

©VlaamseArdennen1