Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 3 DECEMBER

Vier drugdealers uit de regio hebben voor de correctionele rechtbank van Oudenaarde celstraffen tot vier jaar met uitstel gekregen. Ze zijn tevens verantwoordelijk gesteld voor de dood van een klant op de terreinen van Steenbakkerij Vande Moortel. Deze feiten dateren van juli 2021.

Een Italiaanse graffitiekunstenaar heeft een muur bewerkt aan het Herinneringsbos in Ronse. Hij deed dat op vraag van Koen Van Cauwenberghe ofwel MataOne. Hij wil elk jaar drie muren een kleurrijke aanblik geven. De Italiaan is een meester in realistische portretten en landschappen met een ervaring van meer dan 25 jaar.

Na zijn intrede in de Stad Oudenaarde zijn Sinterklaas en Zwarte Piet even blijven plakken in de stad. Hun avonturen in Oudenaarde zijn te bekijken op sinttv.be/vlog. Elke dag komt er een nieuw filmpje bij.

Vanaf maandag is er verkeershinder op de gewest N36 ter hoogte van de Klijpe in Ronse. Op het kruispunt van de Berchemsesteenweg met de Rozenaaksesteenweg komt er een nieuwe asfaltbedekking, dit is ook in een klein deel van de Rozenaaksesteenweg het geval. De werken duren tot maandag 19 december.

Er komt een blauwe zone in de Grachtschelde en Koningsstraat in Oudenaarde. Dat moet de parkeerproblemen en het wildparkeren oplossen. De parkeerplaatsen in deze straten worden immers vaak ingenomen door langparkeerders, wat voor problemen zorgt voor de bewoners van deze straten.

©VlaamseArdennen1