Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 28 OKTOBER

In Ronse is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken in meerdere bestelwagens. Onder meer in de bestelwagen van een schrijnwerker op het Koningin Astridplein en de bestelwagen van een dakwerker in de Viermaartlaan. Telkens werd al het gereedschap gestolen. Wie iets zou gezien hebben kan de politie contacteren.

Voor renovatiewerken is de bibliotheek van Kluisbergen tot en met 25 november gesloten. Vanaf nu maandag is de bib dus gesloten, de uitleentermijnen worden aangepast. Iedereen is opnieuw welkom in de vernieuwde bib op zaterdag 26 november.

Op de stedelijke begraafplaats Meulewal in Eine staan er voortaan watergieters. Hierbij kunnen de bezoekers de planten gieten of graven poetsen. Bedoeling is komaf te maken van de flesjes, bidons of kannetjes die nu gebruikt worden. Je hebt wel een muntstuk van 2 euro nodig om het slot te kunnen openen.

In Frasnes-lez-Anvaing tussen Ronse en Doornik is vogelgriep vastgesteld bij een groep van 2000 fazanten die afgelopen zomer als wild werden uitgezet. Daarom mag er tot 25 november niet meer gejaagd worden om het verspreiden van de dieren te vermijden. Men probeert nu de fazanten te vangen.

©VlaamseArdennen1