Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 28 NOVEMBER

Er was gisteren opmerkelijk meer volk in het COC om de match van de Rode Duivels tegen Marokko te volgen. Ook de politie was nadrukkelijk aanwezig. Ook op de andere plaatsen in onze regio waar een groot scherm stond opgesteld was meer publiek aanwezig. Na de match was er in Ronse veel auto getoeter om de overwinning te vieren.

De ambachtelijke bakkerij van Luc Vanderguchten en Arlette Noterman in Oudeanaarde gaat de deuren sluiten. Ze willen immers meer tijd vrijmaken voor onder meer hun kleindochter. De oven van de bakkerij werd  verwarmd met hout en kolen die ze uit Wales lieten aanvoeren. De bakkerij heeft meer dan 100 jaar bestaan, een overnemer is er niet.

Brandweerpost Kluisbergen heeft Sint-Barbara gevierd. Dat deden ze met een eucharistieviering en een optocht door het centrum van Berchem. Daarna volgde een minder officieel cafébezoek en een etentje in De Koetse. Het korps telt 39 leden, nieuwe zijn steeds welkom.

De Stad Oudenaarde heeft gisteren haar nieuwe inwoners getrakteerd op een ontbijt. Van begin 2021 tot en met de zomer kwamen 518 mensen in Oudenaarde wonen. Een 170 tal kwam gisteren in het Stadhuis opdagen, naast het ontbijt was er ook een rondleiding door het stadscentrum. Meteen ook een uitnodiging om deel te nemen aan het Oudenaards leven.

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er in de Georges Desmetstraat in Ronse een wagen uitgebrand. De wagen stond geparkeerd, bij aankomst van de brandweer stond de motor en de rest van de wagen in lichterlaaie. Er raakte niemand, de oorzaak van de brand is nog onbekend.

©VlaamseArdennen1