Nieuws

NIEUWS 4 JUNI

Op 9 juni gaan de versoepeling in en zal je ook naar de Kermis kunnen in Ronse. Schepen van Evenementen Aaron Demeulemeester :        

Meer info staat op VlaamseArdennen1.be

Zowel in Oudenaarde als Kluisbergen komen er EK Dorpen, om voor de Rode Duivels te supporteren. In Oudenaarde kan je de wedstrijden volgen op groot scherm op de VIP parking van KSV Oudenaarde, in Kluisbergen aan de Scheldekaai, aan de brug over de Schelde. Iedereen moet zich registreren en er mogen maximaal 400 zittende supporters wedstrijd aanwezig zijn.

De Vrolijke Kring uit Ronse heeft de Prijs Armoede uitsluiten van de vzw Welzijnszorg gewonnen. De vrolijke kring zet zich in voor het mentaal welzijn van mensen in armoede. De prijs is 20.000 euro waard, de cheque werd overhandigd door Vlaamse minister van Armoedebestrijding Wouter Beke.

Het winkelcentrum van Oudenaarde loopt leeg, de stijging is zelfs hoger dan in andere steden. Dat betekent dat heel wat winkelpanden in het centrum leeg staan. Schepen van Lokale Economie en Middenstand Julie Dossche heeft daarom de premie voor starters verhoogd van 3000 naar 8000 euro.

In Ronse hebben de vakbonden geen gelijk gekregen voor de Raad Van State met hun klachten tegen de privatisering van de zorgdiensten. Het gaat ondermeer om de privatisering van het Woonzorgcentrum De Linde. Schepen Wim Vandevelde is met het dossier al bezig sinds 2012.

©VlaamseArdennen1