Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 27 AUGUSTUS

De vrijwilligers van de vaccinatiecentra in Oudenaarde en Ronse krijgen op 5 september een bedankingsfeestje. Ze hebben 9 maanden hun beste beentje voorgezet. Intussen is de laatste rechte lijn van de vaccinaties genomen. Tijdens de kermisfeesten op 4 september ontvangen de vrijwilligers en hun partner gratis eet- en drankbonnen.

De VZW Lucky Stars is bezig aan de bouw van een tweede opvanghuis voor dieren in de Kapellestraat. Dat gebeurt met de steun van de Stad Ronse en schepen voor Dierenwelzijn Aaron Demeulemeester. De VZW kan naast katten ook honden en knaagdieren opvangen en in uitzonderlijke gevallen neerhof- en weidedieren.

Er zitten dan toch geen blauwalgen in de Donkvijver, dat is gebleken uit verdere analyse van de stalen die in het water zijn genomen. Er kan dus opnieuw waterrecreatie in de Donkvijver. Uit voorzorg was die stopgezet.

De gemeente Kluisbergen viert vanavond haar 50ste verjaardag met FestiVolt. Zo’n 1500 mensen zullen genieten van optredens in de tuin van het gemeentehuis. Vooraf reserveren was wel noodzakelijk. De line up start met High Hi daarna is er School is Cool, Equal Idiots en afsluiten met Discobaar A Moeder.

©VlaamseArdennen1