Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 22 APRIL

De bibliotheek in Ronse sluit van 10 mei tot en met 25 juni de deuren. De bibliotheek zal tijdens deze periode een grondige opfrissingsbeurt krijgen en de medewerkers rollen een nieuw uitleensysteem uit.

De laatstejaars van Gezondheids- en Welzijnswetenschappen van het  Bernardustechnicum in Oudenaarde hebben meer dan 1200 euro verzameld voor Den Brug in Oudenaarde. Dat is de bistro van Heuvelheem, welke gerund wordt door mensen met een beperking. De laatstejaars verkochten ontbijtpakketten om aan het geld te komen.

De Refuge aan de Kapelleberg in Maarkedal heeft nieuwe eigenaars. Vanaf 1 juni komt de vierkantshoeve in handen van Tine Van Haute en Karel Vandermeersch. Ze willen graag meer inzetten op bedrijven en seminaries, maar het concept van de B&B voor groep willen ze niet veranderen.

Gisteren tijdens de buitenspeeldag konden kinderen aan het Jeugdcentrum Jotie het nieuwe avontuurlijke speelparcours uitproberen. Datzelfde speelparcours zal tijdens de zomermaanden een plaats krijgen op de Markt in Oudenaarde.

In Ronse is een vrachtwagenchauffeur betrapt die reed onder invloed van cocaïne. Dat gebeurde tijdens een controle. De politie voerde samen met de Vlaamse belastingsdienst een controle uit op vrachtwagens. Er werden ook boetes voor verschillende andere inbreuken uitgeschreven.

De brand in de Verlorenstraat in Ronse eergisteren is ontstaan door gensters van een barbecue die in de opslagplaats werd gezet. De gensters hebben een zak kolen en een stapel hout in brand laten schieten, daarna volgden ook autobanden.

Vlaanderen gaat op zoek naar kandidaten voor drie nationale parken en drie nieuwe landschapsparken. En de Vlaamse Ardennen maken kans om als landschapspark erkend te worden, want volgens Joris Nachtergaele Vlaams Parlementslid en burgemeester van Maarkedal hebben we het mooiste landschap van Vlaanderen.

Dirk Callens van Mazda en Suzuki garage Callens op de N60 in Leupegem gaat morgen met pensioen. 43 jaar geleden stapte ie in de zaak, morgen zal de garage sluiten.  Mazda verhuist naar een garage in de industriezone De Bruwaan. Suzuki verhuist naar de Nissan garage van neef Narcis.

©VlaamseArdennen1