Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 26 JANUARI

Tijdens een spoedvergadering van de OCMW raad in Oudenaarde hebben de politici een motie gestemd om alles op alles te zetten om het ziekenhuis AZ Oudenaarde open te houden. Het voortbestaan van het ziekenhuis is immers in gevaar en er is veel werk aan de winkel, want er is een grote vertrouwensbreuk, de toekomstvisies lopen uiteen en de bezettingscijfers zijn niet goed.

De broodnodige verjonging bij de stedelijke Raad der Bommels komt er nog niet. Twee van de vijf stagiairs hebben een slecht rapport gekregen. Tijdens de Bommels zelf was al 1 stagiair opgestapt, en door het slechte rapport van 2 stagiairs stopt een derde uit solidariteit. Blijft dus nog 1 geslaagde stagiair over, die twijfelt of hij wel zal toetreden.

In Ronse is Patrick Aelvoet overleden. De 70 jarige man was betrokken bij tal van verenigingen en was een creatieve duizendpoot. Voor veel van die verenigingen was hij ook de huisfotograaf.

In Welden zijn inbrekers de villa van één van de uitbaters van het aanpalende Amerikaanse restaurant Route 46 binnengedrongen. De eigenaar verblijft momenteel in Spanje, maar zijn zoon was aanwezig. Er is nog niet geweten wat er gestolen is, maar de eigenaar looft een beloning uit van 1000 euro, voor de gouden tip die leidt naar de daders.

©VlaamseArdennen1