Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 25 NOVEMBER

Op de industriezone De Bruwaan in Oudenaarde is gisterennamiddag brand ontstaan in het bedrijf Bleckmann. Tegen de avond stond het kledingdistributiebedrijf in lichterlaaie. 1.8 miljoen stuks kledij gingen in de vlammen op. De brandweer moest nog de hele nacht nablussen. De rookpluim en vlammen waren kilometers ver te zien.

Vier mannen die in Ronse een herdenkingsplechtigheid bijwoonden tijdens de lockdown, moeten elk een boete van 600 euro betalen en 300 euro gerechtskosten. Dat besliste de rechter in Oudenaarde. De vier waren aanwezig op een herdenkingsplechtigheid van een overleden meisje, binnen de Congolese gemeenschap moet dit binnen de 40 dagen na het overlijden. Ze dachten dat dergelijk ritueel voldoende was om de regels te kunnen negeren. Maar daar had de rechter geen oor naar.

Op tal van plaatsen in de Vlaamse Ardennen puilen de glascontainers uit, dat is ondermeer het geval aan Diependaele in Oudenaarde. Door corona zijn er te weinig afvalophalers zegt IVLA, dat instaat voor het leegmaken van de glascontainers. Maar mensen laten het glas toch achter, waardoor sommige stilaan mini-stortplaatsen worden.

De intergemeentelijke veiligheidscel en directie van het AZ Oudenaarde slaan alarm. De bedcapaciteit in het AZ Oudenaarde komt onder druk te staan. Daarom is er deze week ook een opnamestop in het ziekenhuis, dringende ingrepen worden uitgevoerd, maar heel wat andere zorg wordt uitgesteld of afgeschaald. Daarbovenop kamt het ziekenhuis met een ernstig personeelstekort.

Door de stijgende corona-cijfers past de Politie van Ronse zijn dienstregeling aan. Tot en met 5 december zullen er geen klachten meer opgenomen worden via het onthaal in het politiecommissariaat. Het onthaal blijft wel telefonisch bereikbaar via 055/33 70 33. De interventiedienst blijft 24 op 7 verzekerd.

©VlaamseArdennen1