Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 24 APRIL

Vanaf vandaag gaan onze reporters geregeld op bezoek bij horecazaken in zuid oost Vlaanderen met het oog op de opening van de terrassen op 8 mei, we beginnen vandaag in Ronse bij de Harmonie op de Markt :

Eine ligt er weer netjes bij, en dat komt onder meer door de leerlingen van KBO Eine die gisteren op zwerfvuiljacht gingen. Dat gebeurde in het kader van Milieu op school.

De brand in natuurgebied Groot Schietveld in het Brecht heeft gisteren in de late namiddag gevolgen voor de Vlaamse Ardennen. Nochtans is Brecht een goeie 100 kilometer van hier gelegen. De brandweer kreeg verschillende oproepen over rookontwikkeling en brandgeur, vooral uit Maarkedal.

Op dit ogenblik is men aan het werk op de Oudenaardse Saffrou-site aan de Blekerijstraat. De projectontwikkelaar maakt bekend dat in een tweede fase er nogges 58 appartementen en 26 woningen bijkomen, naast een woonzorgcentrum, kantoren en commerciële ruimtes. Een derde van de wijk wordt ook groen.

De bomen die in 2019  door vandalen in het natuurgebied Waerdebroecken werden toegetakeld zullen het halen. Gisteren kwam een boomverzorger de bomen in Maarkedal inspecteren, ze zullen hun tijd nodig hebben, maar uiteindelijk zal alles goed komen was de boodschap.

©VlaamseArdennen1