Nieuws

NIEUWS 21 APRIL

Het heeft gisteren gebrand in de Verlorenstraat in Ronse. Een garage die dienst deed als opslagplaats ging in de vlammen op. Bij aankomst van de brandweer, die maar een paar honderd meter verder gelegen is, sloegen de vlammen al door het dak. De brandweer kwam met vier brandweerwagens ter plaatse, het verkeer moest tijdelijk omrijden.

De stad Oudenaarde gaat in mei 80% van het gazon op openbare plaatsen niet maaien. Dat kadert in ‘Maai Mei Niet’ en moet de biodiversiteit vergroten, maar Oudenaarde gaat nog een stap verder en zal de bermen pas maaien in september. Op dit ogenblik is de Groendienst ook druk bezig met het inzaaien van bloemenmengsels op verschillende plaatsen.

In de Mussenstraat in Ronse zijn fietsen en wat materiaal gestolen uit een tuinhuis. Ze namen ondermeer een gereedschapskist mee, een boormachine en de hogedrukreiniger. Van de daders is er nog geen spoor.

In de Boskant in Mater heeft een zware brand een deel van een woning vernield. De brand ontstond dinsdag net voor 9u in de achterbouw van de woning. De bewoners zijn ongedeerd en werden opgevangen door de buren. De woning is tijdelijk onbewoonbaar door de water- en rookschade

Het Vesaliusinstituut in Ronse organiseert vandaag een nieuwe online infodag. Door corona kunnen de toekomstige studenten immers niet op de campus ontvangen worden. Het infomoment gaat door tussen half twee en 16u. Meer info op vesaliusverpleegkunde.be