Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 20 DECEMBER

De feestelijkheden Winterlicht 21 in Ronse ofwel de kerstmarkt bleven beperkt tot de Kleine Markt en De Vrijheid. Het was soberder dan anders maar wel succesvol zegt schepen van Evenementen Aaron Demeulemeester :

Vanaf vandaag kan je in het vLEESHUIS terecht voor de afhaalbib. Het bibliotheekteam staat er klaar om je de boeken te overhandigen die op voorhand gereserveerd werden. Meer info via oudenaarde.bibliotheek.be

Zaterdagavond is er ingebroken in een vrijstaande woning in de Boontjesstraat in Ronse. De bewoners waar gaan uit eten, twee inbrekers forceerden een slaapkamerraam, doorzochten de woning en gingen aan de haal met een trouwring.

Oudenaarde beleefde dit weekend zijn eindejaarsevent. Er was wel geen kerstmarkt, maar wel allerlei activiteiten zoals verlichte tractoren, elfjes op de ijspiste, huifkartochten of een koor met kersliedjes. De meeste aandacht ging naar de verlichte tractoren die zaterdag uitreden.

De parochiemedewerkers van de Sint-Pietersparochie in Ronse hebben nog steeds een werking, en dat ondanks de sluiting van de kerk. Het kerkgebouw werd omgedoopt tot school voor de Campus Sint-Pieter. De parochieploeg heeft in het gebouw nog altijd een liturgische ruimte.

Voor de laatste match van dit jaar trok KSV Oudenaarde naar Olsa Brakel. Na 25 minuten was het al 2-0 voor Brakel en was de buit binnen. Sk Ronse kon geen punten binnenhalen tegen Sparta Petegem, daar werd het 3-1.

©VlaamseArdennen1