Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 2 AUGUSTUS

In Ronse konden streetartkunstenaars afgelopen weekend hun hart ophalen tijdens de Midsummer Jam. Een tweedaagse bijeenkomst waarbij 3 muren werden opgefleurd met kunstwerken van binnen-en buitenlandse artiesten. Het evenement kaderde in het grotere project ‘Vibe Ronse’, waarbij de stad een openlucht streetart- en graffitibeleving wil aanbieden.

Door de hevige regenval zijn zaterdag enkele zijstraten van de Ninoofsesteenweg in Ronse ondergelopen en afgesloten. Dat was het geval aan de voet van de Kanarieberg met de IJsmolenstraat, waar de Molenbeek en de Trochbeek watersnood veroorzaakten. Borrekens en Stijn Streuvelsstraat werden getroffen door het onweer en kwamen gedeeltelijk blank te staan, net als de Nachtegaalstraat waar een paar huizen met wateroverlast hadden af te rekenen.

Er is opnieuw een bloemendief opgedoken in het stadscentrum van Ronse. Tijdens het weekend kregen bewoners niet alleen af te rekenen met diefstal en vernieling van bloemen maar andermaal werd een bloembak van de vensterbank gejat. Dat gebeurde in de Jean-Baptiste Dekeyserstraat, vlak bij de Sint-Martinuskerk, waar een sierlijke bak vol zomerbloeiers ’s nachts verdween. 

©VlaamseArdennen1