Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 19 APRIL

De katmobiel van Gaia stond zaterdag op de wekelijkse markt in Ronse. Mensen konden er terecht voor meer informatie rond het steriliseren van katten. Schepen van dierenwelzijn Aaron Demeulemeester is blij met de komst van de katmobiel, er zijn namelijk veel zwerfkatten in Ronse, de samenwerking met Gaia is één van de manieren om dit te verhelpen.

Groen in Oudenaarde is bezig met een nieuw mobiliteitsplan. Ze gebruiken daarvoor ondermeer telramen, kleine camera’s die voor objectieve en kwalitatieve gegevens moeten zorgen en tevens volledig anoniem werken.

In Kluisbergen wordt het kruispunt tussen de Hazestraat en de fietssnelweg opnieuw aangelegd. Tot dinsdag wordt er aan het kruispunt gewerkt. De Hazestraat is afgesloten voor doorgaand verkeer. Na de heraanleg zullen de fietsers voorrang hebben op het verkeer in de Hazestraat.   

De nieuwe ontsluitingsweg voor de terreinen van de gewezen centrale in Ruien krijgt vorm. De onderlaag is gegoten” zegt zaakvoerder van Global Herpelgem Philippe Willequet. Men moet nu de aansluitingen op de terreinen aanleggen. Er moeten ook nog nutsvoorzieningen komen. De werken zullen zeker niet voor eind augustus klaar zijn. De weg is privé aangelegd om de terreinen te ontsluiten, maar zal ook door iedereen mogen gebruikt worden.