Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 18 MEI

De stad Oudenaarde heeft op de Markt een regenboogbank geplaatst tegen homo en transfobie. Echter door de regen gisteren moest de bank weer weggenomen worden omdat er een probleem was met de gele verf. Dat zou vandaag moeten opgelost zijn en de bank zal opnieuw op de Markt verschijnen.

De werktuigdagen in Heurne en Mullem gaan dit jaar door op zaterdag 25 en zondag 26 september. Dat heeft de organisator van het tweejaarlijkse grootste evenement in de landbouwsector bekendgemaakt. Het zal gaan om de 35e editie.

In het ziekenhuis van Oudenaarde verbleven gisteren 16 patiënten, dat meldt Het Laatste Nieuws. Twee liggen op intensieve zorgen. Afgelopen vrijdag waren er dat nog 18, er is dus opnieuw een lichte daling. Er is nog altijd een bezoekverbod op de afdeling Geriatrie.

In Ronse staan 137 sociale woningen leeg, dat blijkt uit de cijfers van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen. Robin Tonniau van de PVDA wijt dit aan de politiek van NVA schepen Wim Vandevelde. Die op zijn beurt het daar niet mee eens is.

Verenigingen die in Oudenaarde subsidies aan de stad vragen zouden eerst een charter tegen discriminatie moeten ondertekenen, dat vragen alvast de Jongsocialisten. Gisteren was het de Internationale dag tegen Homofobie en Transfobie.

Bij snelheidscontroles in Zwalm en Maarkedal heeft de politie 24 boetes uitgeschreven. Op de Latemdreef in Zwalm reden 8 van de 123 gecontroleerde voertuigen te snel. De hoogst gemeten snelheid was 85 ipv. 70. Op de Maarkeweg in Maarkedal reden 16 van de 69 voertuigen te snel, de grootste boete gaat naar een chauffeur dit 79 reed ipv. 50.

©VlaamseArdennen1