Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 17 MEI

In het Stadhuis van Ronse werden aan de winnaars van de actie Maand van de Markt hun prijzen uitgereikt. Er waren elf winnaars die in de prijzen vielen, een goodiebag of prijzen in natura. De meest gelukkige was Georges Hannes die met een nieuwe fiets naar huis kon.

Afgelopen zaterdag heeft de politie een wagen onderschept die met gierende banden en te hoge snelheid door het stadcentrum van Oudenaarde scheurde. De chauffeur zal zich moeten verantwoorden voor een hele reeks overtredingen : onaangepast rijden, door een verboden richting rijden en vooral rijden onder invloed. De chauffeur is alvast voor 15 dagen zijn rijbewijs kwijt, de wagen werd getakeld.

De deuren van de wachtzaal van het station in Ronse zijn verzegeld. De politie deed dit nadat dit weekend vandalen zich toegang verschaften tot de wachtzaal en er een drank- en snoepautomaat aan diggelen sloegen.

Morgen opent Het Blokhuis de deuren in Oudenaarde. Studenten kunnen tot eind juni terecht in het jeugdhuis Jotie om in een rustige omgeving te kunnen studeren. Momenteel zijn er twintig plaatsen voorzien, maar er kan uitgebreid worden naar een tweede zaal. Het gebouw is enkel toegankelijk voor wie wil studeren en dat van halfnegen ’s morgens tot 22u.

©VlaamseArdennen1