Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 17 DECEMBER

Er zullen dan toch boosterprikken gezet worden in de vaccinatiecentra van Oudenaarde en Ronse. Eerst had de eerstelijnszone aangekondigd dat de beide centra zouden sluiten tussen kerst en nieuw. Deze kerstpauze wordt nu ingekort zodat op 27, 28 en 29 december boosterprikken kunnen gezet worden.

Vanavond start in Ronse Winterlicht. Door corona blijft het beperkt tot de Kleine Markt. Er staan ook tal van optredens gepland. In totaal staan er 28 chalets op de kleine markt. Het volledige programma is terug te vinden op https://www.ronse.be

In Oudenaarde opent vandaag de ijspiste. Vanavond is er een discoavond. Nu er geen kerstmarkt is werd de ijspiste en de Markt gezellig versierd. Het gaat om de grootste ijspiste in de regio, er kunnen zo’n 120 schaatsers op terecht.

De Gewestelijke Omgevingscommissie heeft gisteren een negatief eindadvies gegeven voor de milieuvergunning van het bedrijf Utexbel in de César Snoecklaan. De milieuvergunning vervalt op 21 december. Bij Utexbel in de César Snoecklaan werken 900 mensen en zijn de kantoren gevestigd. Eerder deze week kreeg Utexbel in de Ninovestraat een lozingsverbod.

In de gemeenteraad van Oudenaarde zullen drie nieuwe gemeenteraadsleden voor Groen zetelen. Het gaat om Pieter Feys, Luc Notebaert en Dirk van Maelzaeke. Ze zijn de vervangers van Eva Pycke, Folke D’Haeyer en Mathilde Haesaert.

©VlaamseArdennen1