Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 16 FEBRUARI

Het gebouw waar vroeger kinderopvang ‘t (B)engeltje was gevestigd staat te koop. Het pand is gelegen aan de Ronseweg in Leupegem. Kinderopvang ‘t (B)engeltje moest vorig jaar verplicht sluiten na meldingen van kindermishandeling.

Er is een probleem met hangjongeren in de buurt rond de Kunstacademie Vlaamse Ardennen en CC De Ververij. Dat zorgt voor een groot onveiligheidsgevoel. De jongeren blijven hangen rond het gebouw omdat er wifi is, maar ook om te skaten of basketballen. Afgelopen weken was er een probleem met de verlichting wat het onveiligheidsgevoel nog verhoogde. En de jongeren gaan steeds verder, één jongere werd zelfs ontdekt in de privéwoning van de conciërge.

Inwoners van Oudenaarde kunnen opnieuw projecten indienen voor het burgerbudget. Het moet gaan om projecten om hun buurt te verfraaien en de leefbaarheid te verhogen. De winnaar krijgt daarvoor een budget van 25000 euro.  De winnaars van de eerste editie waren een ontmoetingsplaats aan de Tissenhovemolen en een speelpleintje in Leupegem.

De man die in de zomer van 2022 zijn gewezen vriendin probeerde te wurgen in een appartement aan De Oude Vesten in Ronse is veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan twee jaar met uitstel. Op het ogenblik van de feiten waren zowel de dader als het slachtoffer onder invloed van drugs. De dader moet zich ook laten behandelen voor zijn drugsverslaving en zijn impulsief gedrag.

©VlaamseArdennen1