Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 13 APRIL

Enkele inwoners van Kluisbergen hebben zich verenigd in een platform en willen een volksraadpleging over de fusie met Oudenaarde, Wortegem-Petegem en Kruisem. Ze willen de volksraadpleging los van de politiek. Meer info op inspraakkluisbergen.be. Een studiebureau is op dit ogenblik de haalbaarheid van het fusieproject aan het onderzoeken.

De snelheidsborden aan de invalswegen in Ronse missen hun effect niet. Schepen van Mobiliteit Jan Foulon meldt dat de gemiddelde snelheid daalt en er dus minder overtredingen worden begaan. Tussen 17 februari en 4 april lag de gemiddelde snelheid dicht bij de maximum snelheid. De meeste bestuurders remmen immers af, als ze hun snelheid zien aangegeven worden op de borden.

Zelf achter een zelfstandige thuisverpleegster of -verpleger zoeken is niet meer nodig. In de Vlaamse Ardennen komt er immers een centraal nummer dat 24 op 24 gratis bereikbaar is. Het nummer 0800/100 35 is een initiatief van de Kring van Thuisverpleegkundigen Vlaamse Ardennen, dat is een primeur in Vlaanderen.

De parochieploeg van Ename heeft 15 paletten kledij en 5 paletten voedsel verstuurd naar de Oekraïnse oorlogsslachtoffers in Polen. Met de hulp van tal van organisaties werd de actie een drietal weken terug opgestart. Het mag dus meer dan een succes genoemd worden.

©VlaamseArdennen1