Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 11 AUGUSTUS

Het mobiel coronatestcentrum aan het AZ Oudenaarde sluit de deuren. Vanaf nu vrijdag kan je voor een PCR test terecht in het labo van de kliniek. Dat kan tussen half negen en 12u. Een afspraak maak je via afspraken.be

Faiza uit Ronse en Joke uit Kluisbergen blijven actief in Wallonië in de gebieden getroffen door waterschade. Ze richten hun aandacht nu op de scholen in Verviers. Met het oog op 1 september, opening van de scholen, is er nog veel werk aan de winkel. Wat alles is immers weggespoeld of vernield. Daarom is vaatwerk, meubilair en schoolmateriaal nodig.

Zaterdagnamiddag wordt een deel van de Broekstraat in Oudenaarde een speelstraat. Er zullen skatelessen zijn, een loopfietsjeswedstrijd en iedereen wordt uitgenodigd om speelgoed mee te brengen.

De politie heeft de snelheid gecontroleerd in de Deinzestraat in Bevere. Van de bijna 1150 gecontroleerde voertuigen reed 13% te snel. Een chauffeur had een zeer zware voet. Het werd geflitst aan 171 kilometer per uur, waar 70 is toegestaan.

In Vlaanderen is het aantal verkeersdoden in de eerste helft van dit jaar gestegen naar 109, meteen het hoogste aantal sinds 2016. Opvallend is dat in onze provincie het aantal te betreuren verkeersdoden licht gedaald is van 25 naar 19.

©VlaamseArdennen1