Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 5 MEI

Er mag geen zwaar verkeer meer over de Kortekeer op de grens van Oudenaarde en Maarkedal. Voertuigen van meer dan 3.5 ton mogen er niet meer door, dat staat in een politiereglement dat de Oudenaardse gemeenteraad goedkeurde. Het verbod geldt niet voor landbouwvoertuigen.

Tijdens de Ronsische gemeenteraad schoot Groen raadslid Schelfout met scherp op schepen Aaron Demeulemeester. Het ging over de aanleg van een grote speeltuin in de Stadstuin, Groen vroeg of de schepen particulier belang heeft omdat hij er woont. In zijn repliek verontschuldigde Schelfout zich voor z’n uithaal, maar stelde tevens dat hij geen antwoord had gekregen op z’n vraag.

In onze reeks de terrassen weer open op 8 mei zijn we vandaag te gast bij Verdi in Ronse :

Eric Dejonghe is de nieuwe voorzitter van het Stedelijk Fiertelcomité. Hij volgt Yves Lenoir op die vorige week ontslag nam. Op 30 mei moet normaal de Sint-Hermesommegang doorgaan. Dit weekend wordt beslist wat wel en niet kan, de avondprocessie is al afgelast.

Brouwerij Roman uit Mater moest in 2020 z’n 475 ste verjaardag vieren, maar ook de 30 jaar van het Abdijbier Ename. Corona strooide roet in het eten. Voor de heropening van de horeca komt er wel een nieuw Ename glas, met een grote ronde opening, om de aroma’s nog beter vrij te laten.

In onze reeks de terrassen weer open op 8 mei trok Filip Schamp naar Wine & Dine in Oudenaarde :    

©VlaamseArdennen1