Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 9 NOVEMBER

De eeuwenoude Tissenhovemolen in Mater is na een jaar renovatie weer op zijn staak geplaatst. De eerste meldingen van de molen gaan terug tot 1571. Twee jaar geleden brak door een windstoot één van de wieken. Daarom moest de molen gerestaureerd worden en dat werk nam meer tijd in beslag dan voorzien.

In de Oudestraat in Ronse zorgt buurtcomité Tuupe Tsjegoere ervoor dat je de matchen van de Rode Duivels in Qatar kan zien op groot scherm. Dat zal gebeuren in de loods van bieruitzetter Armand Mores in de Oudestraat 109, de deuren gaan een half uur voor aanvang van de match open.

Voor de zevende keer is de vergunning voor een stal in het Scheldegebied van Meerse vernietigd. Dat meldt het Milieufront Omer Wattez, die reeds in 2013 voor de eerste keer een verzet indiende. Volgens het milieufront hoort de grote stal niet thuis in een open ruimtegebied in de Scheldevallei.

De overweg in de Leupegemstraat in Leupegem is vanaf vandaag 21u tot en met zaterdag gesloten voor herstellingswerken. Er worden noodzakelijke herstellingswerken uitgevoerd. Er is een wegomleiding uitgestippeld via Diependale, Matthijs Casteleinstraat, Minderbroedersstraat en Westerring.

De Broodstraat in Oudenaarde gaat vanaf morgen voor vier dagen dicht voor alle doorgaand verkeer. Er worden herstellingen uitgevoerd aan het wegdek. Er wordt een omleiding voorzien via het Gentiel Antheunisplein naar het Tacambaroplein. Op maandagochtend om 7u wordt de centrumstraat voor het verkeer weer geopend.

De brandweer van Ronse heeft maandag twee mazoutsporen moeten opruimen en het wegdek reinigen. Iets na 8u was er een eerste melding in de Collegestraat, daar zorgde een onbekende bestuurder voor een mazoutspoor. Wat later was er een honderden meter lang spoor op Hogerlucht, van het ziekenhuis tot op de rotonde van de Veemarkt. De vervuiler is bekend.

Op de parking voor vrachtwagen in de Moortelstraat, nabij de rotonde van de N60 met de N48 is brandstof gestolen uit de tanks van de vrachtwagen van een trucker uit Ronse. De onfortuinlijke trucker ontdekte de diefstal maandagmorgen.

©VlaamseArdennen1