Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 30 APRIL

De horeca in Oudenaarde krijgt meer terrasruimte en de Stad laat ook twee zomerbars toe. Julie Dossche, schepen van Lokale Economie en Middenstand, zegt dat waar mogelijk de terrasoppervlakte is uitgebreid. Er komen ook twee zomerbars op de Site Santens en op De Markt. De horecawerkgroep van vzw Oudenaarde Winkelstad zal een promocampagne voor de horeca in Oudenaarde opzetten.

Als het van Groen afhangt moeten er meer speeltuinen komen in Ronse. Er zijn er momenteel maar vier. Op verschillende plaatsen zijn foto’s aangebracht met een foto van de plek voorzien van speeltoestellen, zo kunnen gezinnen zien hoe de plek er zou kunnen uitzien. Groen ziet verder in de Stadstuin de ideale locatie voor een centrale speeltuin.

SK Ronse heeft een nieuwe hoofdcoach, de 50 jarige Erick Rios. De van oorsprong Colombiaan was eerder al T2 bij Union en coachte ie de jeugdacademie van Standaard Luik. SK Ronse maakte de komst van een nieuwe speler bekend, de 31 jarige Quentin Joly.

Op 5 mei opent Boerkoos, een nieuwe winkel langs de N60 in Nukerke. Niet zomaar een winkel want de kaart van de korte keten wordt getrokken. Dus met zoveel mogelijk producten uit de Vlaamse Ardennen, die door de uitbaters nauwkeurig uitgezocht zijn.

B2 In onze reeks de terrassen weer open op 8 mei trok Filip Schamp vandaag naar het Peleton Café in Oudenaarde ..

De Vuntestraat in Ruien gaat dicht voor wegenwerken. Er is nog enkel plaatselijk verkeer mogelijk van 3 tot en met 15 mei. Er zal een omleiding zijn via de Grote Herreweg, Rijerstraat en Hoogweg.

©VlaamseArdennen1