Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 24 JULI

De bewoners van woonzorgcentrum De Linde in Petegem hebben al voor de achtste keer hun Tour De Linde gereden. Hun tour duurde drie weken en er waren dagelijks twee ritten. Net als in de echte Tour begon het rustig en vlak, daarna heuvelachtig en uiteindelijk de kuitenbijters. In totaal legden de 47 bewoners samen 986 kilometers af.

Op Parking Portois in Ronse is woensdag ingebroken in een geparkeerd voertuig. Het portier werd geforceerd en een handtas werd gestolen. Op dat ogenblik was even verderop op de Grote Markt de wekelijkse markt bezig. Gisteren werd een man bij klaarlichte dag beroofd van z’n step en GSM, hij werd door een drietal overvallen op de Grote Markt van Ronse en dit terwijl de terrassen vol zaten. De politie en ziekenwagen kwamen ter plaatse.

Zeven maanden geleden vond de vierjarige Mathis Laurier een fel verzwakte oehoe in Ronse. Hij werd opgevangen door het vogelopvangcentrum van Geraardsbergen. In Kluisbergen werd de vogel die intussen hersteld is vrijgelaten, maar dat verliep niet zoals verwacht. De uil raakte niet hoger dan een goeie meter, hij zal eerst opnieuw moeten leren vliegen.

©VlaamseArdennen1