Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 3 JULI

In Oudenaarde staan op de Markt en aan de Donk SMOTspots met gratis zonnecrème. Het gaat om een initiatief van de Stad en de ziekenfondsen Partena en OZ. Met deze slimme palen wil men de strijd tegen huidkanker en het zonveilig gedrag stimuleren.

Komt de toren van de Sint-Hermesbasiliek op de lijst van Unesco-Werelderfgoed ? De 62 jarige Wim Cambier heeft er alvast goeie hoop. Na jaren van opzoekingswerk kan ie nu aantonen dat de toren van de Sint-Hermesbasiliek, ook het belfort was van de Stad Ronse. In ons land staan al zes belforttorens op de lijst, Ronse maakt dus een goeie kans.

De 31 jarige veldrijdster Jolien Verschueren uit Kruisem heeft haar strijd tegen kanker verloren. Ze overleed gisteren. In het voorjaar van 2018 werd bij haar een hersentumor vastgesteld. Ze bleef doorbijten, en reed zelfs enkele crossen. De Koningin van de Koppenberg was beroepshalve kleuterleidster.

Het zwembad sportoase in Oudenaarde draait terug op volle capaciteit. Deze zomer kunnen ze bijna helemaal terugkeren naar het ‘oude normaal’. Het is een coronaveilige omgeving, want de omgevingslucht wordt om de zeven minuten vervangen met buitenlucht en wordt constant gemonitord.

©VlaamseArdennen1