Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 2 OKTOBER

Nu donderdag is er in de Qubus in Oudenaarde een jobbeurs. Tijdens de jobbeurs, georganiseerd door I-Diverso en UNIZO, maak je kennis met werkgevers uit verschillende sectoren. Er zijn vacatures zowel voor arbeiders als bedienden, werkenden als niet-werkenden, of scholieren. De toegang is gratis en iedereen is welkom. De jobbeurs gaat door in de Qubus van 15 tot 20u.

Komen er mogelijk windturbines in Ruien ? Stroomvloed, een Oost-Vlaamse energiecoöperatie heeft alvast een verkennend gehad met de burgemeester. De windmolens zouden op terreinen van de vroegere elektriciteitscentrale komen. Maar de burgemeester betwijfelt of dit een geschikte plek is. De bedrijven die er zich vestigen hebben allemaal geopteerd voor zonnepanelen en het terrein ligt vlak naast de schelde een trekgebied voor vogels.

De laatstejaars van de Campus Glorieux in Ronse wassen ook vandaag nog auto’s en bromfietsen om geld in hun kas te krijgen voor hun 100 dagen-fuif en andere feesten. Er is tot 17u een drive-in in de Glorieuxlaan. Een poetsbeurt kost 8 euro voor een wagen, 6 euro voor bromfietsen en 4 euro voor fietsen.

©VlaamseArdennen1