Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 17 JULI

The Outsider met thuisbasis aan de Donkvijver in Oudenaarde deelt in de ravage van de wateroverlast. De vestigingen in de Ardennen, in Hamoir hebben onder water gestaan, omdat ze dicht tegen de Ourthe lagen, nochtans liggen de gebouwen en parkings hoger dan normaal. Maar het water is dusdanig hoog en snel gestegen dat er niets aan te doen was. Ook een 120 kajaks zijn weggespoeld en verloren.

Vooruit Wortegem-Petegem wil dat gemeente enkele publieke fietspompen installeert. Heelwat fietsliefhebbers komen naar de gemeente om het mooie landschap te verkennen. Een publieke fietspomp zou dus extra comfort betekenen. Volgens Vooruit komt er best een fietspomp aan de Sporthal de Ruffel en Domein De Ghellinck. Schepen van Sport Maarten van Tieghem is het idee genegen.

Het extreme noodweer in het zuiden en oosten van ons land zorgt voor veel solidariteit. Brandweerzones uit heel België stellen materieel en manschappen ter beschikking, zou ook de brandweerzone Vlaamse Ardennen, een haakarmvoertuig is naar de regio vertrokken om er hulp te bieden.

©VlaamseArdennen1