Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 15 JANUARI

Twee jonge twintigers riskeren 10 maanden cel voor de diefstal van brandstof. De feiten vonden in juni vorig jaar plaats in Ronse. De twee jonge Russen stalen diesel uit vrachtwagens. Mogelijk maken de twee ook deel uit van een grotere criminele bende. De rechter doet eind deze maand uitspraak.

Het Vesalius instituut voor Verpleegkunde en het internaat Vlaamse Ardennen aan de Ninovestraat in Ronse lozen jaarlijks duizenden liter afvalwater rechtstreeks in de Molenbeek. Groen Ronse vraagt aan het stadsbestuur actie, want ook particulieren wat verderop lozen hun afvalwater nog in de beek. Bedoeling moet zijn dat het water van de Molenbeek zuiverder wordt en op lange termijn er weer leven in de Molenbeek komt.

Vandaag schenkt Eine het bronzen standbeeld van Prosper De Maeght aan de stad. Deze plechtigheid vindt plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie. Daarmee is de bekendste burger van het dorp in veilige handen. Schepen van Cultuur Stefaan Vercamer verzekert dat het beeld in goede handen komt.

©VlaamseArdennen1