Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 14 JULI

Er komen in de vaccinatiecentra van Ronse en Oudenaarde nieuwe vaccinatiedagen zonder afspraak. De minimumleeftijd is aangepast naar 12 jaar. In Ronse kan je terecht voor een eerste vaccin op donderdag en vrijdag telkens van 14 tot 19u. In Oudenaarde zijn de uren voor vaccinatie zonder afspraak vandaag van 19 tot 21u, vrijdag van 15 tot 16u en zaterdag van 11 tot 15u.

De Edelareberg is gisterenavond afgesloten voor het verkeer na een zwaar motorongeval. Een vijftiger kwam er ten val en zijn moto belandde in de sloot. De man werd overgebracht naar het AZ Oudenaarde. De brandweer ruimde een oliespoor op veroorzaakt door het ongeval.

Volgende week dinsdag komt de Koersbus naar Ronse. De bus zal van 10 tot 14 uur op de Grote Markt van Ronse staan, de stad met een bewogen WK geschiedenis. De bus is gebouwd door het Museum voor Wielersport in Roeselaere en is gratis toegankelijk.

Wikifriends VZW uit Ronse willen drie studenten helpen met een studiebeurs. Wikifriends strijden op een structurele manier tegen alle soorten van armoede. Studenten die het moeilijk hebben zullen een studiebeurs tot 500 euro kunnen ontvangen.

De 12 jarige Dree’ken Cnudde uit Nederename heeft de Gouden Leeuw 2021 van Jong NVA Vlaamse Ardennen gekregen. Hij ontvangt de prijs voor z’n blijvende inzet voor het Kinderkankerfonds, en dat ondanks z’n eigen strijd tegen lymfeklierkanker.

Tweedenationaler SK Ronse heeft z’n trainingen hervat. De nieuwe coach Erick Rios mocht vooral nieuwe gezichten trainen. De club voerde immers een verjongingsoperatie door. De eerste oefenmatch komt er op 24 juli tegen Eine.

©VlaamseArdennen1