Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 10 JULI

Het AZ Oudenaarde is niet langer coronavrij. Achttien dagen lang lag er geen enkele covid-19 patiënt. Daar kwam gisteren verandering in, met de opname van een coronapatiënt. Het is duidelijk dat we nog voorzichtig moeten zijn, zegt de ziekenhuisdirectie.

De appartementsblokken aan de Processiestraat in Wortegem-Petegem komen er niet. Projectontwikkelaar Wingman heeft de plannen aangepast na protest. Volgens burgemeester Luc Van Der Meeren komt er nu overleg met alle betrokkenen.

De Provincie Henegouwen heeft de aanvraag voor een Wolvenpark in Vloesberg geweigerd. Tegen de plannen was er fel protest van onder meer twee actiecomités, maar ook buurgemeente Brakel. De familie Fort had plannen om een Wolvenpark met toeristisch centrum te bouwen in Vloesberg, maar deze plannen gaan nu niet door.

In Maarkedal heeft de oppositie vragen over het ruimtelijk uitvoeringsplan voor het sportpark aan de Kortekeer in Nukerke. Volgens de oppositie kan dit leiden tot een vertraging en uiteindelijk een procedureslag. Volgens schepen van Sport Filip Meirhaeghe is er niets aan de plannen gewijzigd, het ruimtelijk uitvoeringsplan wordt gevraagd voor een extra zone, die sporadisch zal gebruikt worden als extra parkeerruimte.

In de Sint-Martinuskerk in Ronse werden de zijkapellen van Maria en Jozef in hun originele staat hersteld. De witte verf is van de muren gehaald. Daardoor lijken de zijkapellen groter. Momenteel wordt in de kerk ook ledverlichting geïnstalleerd.

In het vaccinatiecentrum COC in Ronse kon gisteren wie dat wou, zich laten vaccineren zonder afspraak. In totaal daagden 120 mensen op.  Een vaccinatie zonder afspraak kan vandaag ook in de vaccinatiecentrum De Qubus in Oudenaarde tussen 12 en 15 uur.

©VlaamseArdennen1