Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 1 JUNI

In het AZ Oudenaarde is bezoek weer dagelijks mogelijk. Het aantal coronapatiënten blijft er dalen en daarom is beslist dat er dagelijks 1 vaste bezoek per patiënt mag komen, die na 7 dagen mag wisselen. Inwonende gezinsleden worden als 1 bezoeker aanzien.

In Ronse is de 98 jarige Edouard Papegnies overleden, en daarmee ook de laatste politieke gevangene van de Tweede Wereldoorlog in onze regio. Hij was erevoorzitter van de Confederatie van Politieke Gevangenen afdeling Vlaamse Ardennen.

Feeste ’t Ename gaat ook dit jaar niet door. Dat heeft Feestcomité Ename laten weten, er zullen in augustus nog te veel beperkingen zijn : met een beperking van het aantal mensen, het afstand houden, mondmaskers en vooral blijven zitten. En op die manier is het moeilijk Feeste ’t Ename te organiseren.

Vooruit Oudenaarde gaat een Cafékrant uitbrengen om de Oudenaarde cafés te steunen. Zo’n 31 cafés zijn in de krant opgenomen. Het café wordt in de krant voorgesteld, er staat ook weetjes, spelletjes en cafémoppen in. Tegen half juni zou iedereen de krant moeten ontvangen hebben.

In onze regio krijgen gezinnen uit Ronse het vaakst een sociale toeslag. Dat blijkt uit de cijfers van het Vlaams Groeipakket. Meer dan veertig procent van de mensen met kinderen krijgt er extra steun omdat ze een laag inkomen hebben.

Er zijn problemen geweest om te betalen met bancontact op het recyclagepark in Kluisbergen. Oorzaak was een elektriciteitspanne. Ilva heeft beloofd om te laten weten wanneer het probleem opgelost is.

Wie in de Politiezone Vlaamse Ardennen woont moet vanaf vandaag rekening houden met een nieuw politiereglement. Daarin zijn enkele zaken meer actueel gemaakt aan de situatie van vandaag. Oneigenlijk gebruik, bezit en verhandelen van lachgas is daarin verboden. Wie het reglement niet naleeft  kan daarvoor ook al een sanctie krijgen vanaf 14 jaar voortaan, maar de politie Vlaamse Ardennen benadrukt wel dat ze jongeren liever een alternatieve straf geeft dan een GAS-boete.

©VlaamseArdennen1