Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 1 JULI

Wie op reis gaat kan in Oudenaarde een coronatest laten uitvoeren in het triagecentrum, het AZ Oudenaarde en in private labo’s. De resultaten zijn meestal binnen de 24 uur beschikbaar. In Ronse zijn er ook drie mogelijkheden, het AZ Glorieux, Senor en het Medisch Centrum van Labo Maenhout.

De basisschool ‘De Wereldbrug’ in Oudenaarde heeft   gisteren het schooljaar afgesloten met een heuse openluchtfuif. Het dansfeest met Michiel Cnudde was een verrassing van de oudervereniging. Directrice Mieke Vanmaercke hoopt dat ze in september terug op een normale manier kunnen starten.

Fluvius is bezig met de laatste werkzaamheden voor het nieuwe bedrijvenpark ‘Oude Centrale’ in Ruien. De verouderde schakelpost van Berchem zal vervangen worden door een nieuwe op het bedrijvenpark. Deze zal ook de bedrijven op de site van stroom voorzien.

In Ronse hebben de laatstejaars van het Vesaliusinstituut hun diploma van gegradueerde in de verpleegkunde ontvangen. De hoedjes vlogen in de lucht tijdens de plechtigheid. Tijdens hun stages werden ze geconfronteerd met covid in de ziekenhuizen. De meesten kunnen onmiddellijk beginnen werken.

In de KBO-school van Nederename is juf Sonia feestelijk uitgewuifd. Na 32 jaar in de school is ze nu met pensioen. Leerlingen dansten voor haar en zongen. Voor het feest werd de Pelikaanstraat afgesloten.

Timothy Herman heeft z’n zevende Belgische titel beet. De speerwerper uit Oudenaarde was de beste in Brussel, nochtans werd hij gehinderd door een blessure.

Een 44 jarige Ronsenaar die zaterdagavond met een revolver rond liep in het centrum van Ronse zal morgen voor de Raadkamer in Oudenaarde verschijnen. Die zal over z’n verdere aanhouding beslissen. De man schreeuwde onder meer luidkeels bedreigingen op het Franklin Rooseveltplein.

©VlaamseArdennen1