Nieuws Ronse

DE TOEKOMST VAN DE FIERTELOMMEGANG

Gisterenavond, twee weken voor de eerste publieke Fiertelommegang sinds de coronapandemie, hielden Marnixring Ronse Taalgrens en Davidsfonds Ronse een salongesprek over de toekomst van de Ommegang.

Moderator Donaat Deriemaeker, ๐—˜๐—ฟ๐—ถ๐—ฐ ๐——๐—ฒ๐—ท๐—ผ๐—ป๐—ด๐—ต๐—ฒ (Stedelijk Fiertelcomitรฉ), ๐—ช๐—ถ๐—บ ๐—ฉ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—น๐—ฑ๐—ฒ (Maatschappij der dragers van Sint-Hermes), ๐—ฌ๐˜ƒ๐—ฒ๐˜€ ๐——๐˜‚๐—ฝ๐—ฟ๐—ฒ๐˜ (Sint-Hermesgilde)
 ๐—๐˜‚๐—น๐—ถ๐—ฒ ๐—”๐—ฒ๐—ฟ๐˜๐˜€ (PARCUM vzw), Schepen van Fiertel ๐—œ๐—ด๐—ป๐—ฎ๐—ฐ๐—ฒ ๐— ๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐—ฎ๐˜‚๐˜…, ๐—ช๐—ถ๐—น๐—น๐—ฒ๐—บ ๐——๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ (Het Erfgoedbureau vzw)

โ€œDe Ronsenaars hebben zin in de Fiertelommegang. De laatste twee edities werden overschaduwd door corona, maar vandaag staat iedereen te popelen om de Ommegang opnieuw in al zijn facetten te belevenโ€, laten voorzitters Frederik Vandenbossche (Marnixring Ronse Taalgrens) en Paul Carteus (Davidsfonds Ronse) weten. โ€œEen ideaal moment om  met een salongesprek over de toekomst van de Fiertelommegang het startschot te geven voor de editie 2022.โ€

ย ๐—ช๐—ถ๐—บ ๐—ฉ๐—ฎ๐—ป ๐—–๐—ผ๐—ฝ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป๐—ผ๐—น๐—น๐—ฒ

Natuurlijk werd ook het nieuwe, speciaal gebrouwen, Fiertelbier in de picture gezet. Mathieu De Keukeleere, Erik Campers, Joaquin Smets en Emmanuel Vercammen gaven maar wat graag tekst en uitleg over hun Fiertelbier.

Mathieu De Keukeleere, Erik Campens Joaquin Smets en Emmanuel Vercammen

ยฉVlaamseArdennen1