Nieuws Oudenaarde

AB BIERFEESTEN 2022

Na een noodgedwongen break van 2 jaar, startten gisteren de AB Bierfeesten in Oudenaarde. Dag één van het driedaagse stadsgebeuren dat dit jaar groter dan ooit is …

Ieder laatste weekend van juni vinden in Oudenaarde altijd de Adriaen Brouwer Bierfeesten plaats. Een driedaags evenement voor jong en oud met optredens, gratis bierbedeling, enz … De feesten zijn genoemd naar Adriaen Brouwer, geboren in 1605 te Oudenaarde en kunstschilder in de orde van Rubens en Rembrandt. Ze zagen het licht in 1953 op een inbranding van nieuwe bewoners van het centrum. Onder het mom van de 3 musketiers werd een Bierfeestcomité opgericht. Bij de inbranding waren er drie dekens die smalend de drie musketiers werden genoemd.

Los van de minder goede start, regenbuien en onweer, was er een massale opkomst. Het was meer dan duidelijk dat Oudenaarde terug zin had in hún Bierfeesten. Op maar liefst 7 podia stonden diverse heerlijke line-up’s geprogrammeerd.
Vrijdag waren dat onder meer #Like Me, Cleymans & Van Geel, Soulsister, Kobe Ilsen & Viktor Verhulst, Sam Gooris, Dimi zingt Hazes, Gunther D., Kwaremont Brodders, Da Rick, Danger Hardcore Team en tribute bands De Kreunaers, Meatallica en Zwammstein.

Kobe Ilsen nam de smartphone van presentator Wim Vermeer en maakte deze video. Bedankt Kobe …
Soulsister

Vandaag staan op het programma: De Mens, Flip Kowlier, 2 Fabiola, DJ Daddy Cool, Get Ready, DJ’s Zof, Dylanski en F.R.A.N.K., Mother Mercury, Pussy Willow, en véél méér …
Vlaamse Ardennen 1 maakt er live radio vanaf 20 u.