Vlaamse Ardennen1 start op 1 december

De Vlaamse Ardennen krijgen binnenkort een nieuw geluid op de radio: Vlaamse Ardennen1. De zender komt op 106.3 vanuit Oudenaarde, en 105.0 vanuit Ronse. Het huidige Radio Media krijgt te weinig voet aan de grond in de regio en verhuist weer naar 107.0 in Kluisbergen/Avelgem. De organisatie achter Radio Media zocht daarom naar een andere invulling.

Er is onderzoek gedaan, en daaruit bleek dat beginnen vanaf 0 het beste was. Nieuw project, nieuwe naam, nieuw format, nieuwe stemmen: noem maar op. Na veel brainstormen kwam de eerste demo, en al snel ook de nieuwe naam. Vlaamse Ardennen1: de zender moet dé nummer 1 worden voor regionale informatie in de Vlaamse Ardennen. De link met het Waregemse zusje Waregem1 is ook duidelijk.

De muziek zal herkenbaar zijn: het beste uit 70 jaar popmuziek. Ieder nummer zou je, in principe, moeten kunnen meezingen, fluiten of neuriën. De nummer 1’s, dus.

Vlaamse Ardennen1 trekt uitdrukkelijk regionale kaart. Dagelijks een ochtend – en avondblok, doorspekt met lokaal en regionaal nieuws. Alle mogelijke events in Zuid-Oost-Vlaanderen zijn een reden om van daaruit live uit te zenden.

Er is bewust gekozen voor een volledig nieuw team. Dat zal zorgen voor rustige niet storende presentatie.